Смешение нескольких...
 
Уведомления
Очистить все

Смешение нескольких партий субстанций при производстве одной серии ГЛС

4 Сообщения
4 Участники
2 Likes
319 Просмотры
0
Автор темы

Добрый день, уважаемые форумчане!

Поделитесь опытом, возник вопрос о возможности смешения нескольких партий субстанций (основное действующее вещество) при производстве одной серии готового продукта лекарственного средства.

1) Можно ли смешивать две и более партий субстанций одного производителя в одной серии ГЛС?

2) Можно ли смешивать две и более партий субстанций разных производителей в одной серии ГЛС?

3) Если такие требования где-то прописаны, можно ссылку на документ?

Заранее спасибо.

4 ответа(-ов)
1

1) Да

2) Да

3) Нет

1
Автор темы

Спасибо. Не очень понятно, почему по п.2 ответ тоже - Да. Ведь производители субстанции разные, соответственно для каждой субстанции свой нормативный документ по входному контролю. Возможно с различными показателями в этом нормативном документе. Кроме того, для регистрации ГЛС  подаются таблицы с результатами стабильности серий ГЛС, произведенных из субстанции одного конкретного  производителя. Т. е. данных по стабильности серии ГЛС, произведенной с использованием  партий субстанций двух разных производителей нет. Разве это не может послужить основанием для несмешивания двух производителей в одной серии ГЛС? Буду признательна за комментарии.

0

Настанова Вам в помощь.

А конкретнее:

8.4 Змішування серій проміжної продукції або АФІ
8.40 У частині 2 цієї настанови змішування визначається як процес об'єднання матеріалів у рамках однієї і тієї ж специфікації для отримання однорідної проміжної продукції або АФІ. Змішування в процесі виробництва частин однієї і тієї ж серії (наприклад, об'єднання декількох завантажень центрифуги з однієї серії, отриманої при кристалізації) або об'єднання частин різних серій для подальшої обробки вважається частиною технологічного процесу і не розглядається як змішування.
8.41 Змішування серій, що не відповідають вимогам специфікацій, з іншими серіями з метою забезпечення відповідності специфікаціям є неприпустимим. Кожна серія, що входить до складу суміші, має бути вироблена за встановленою технологією, індивідуально випробувана і має відповідати встановленим специфікаціям перед змішуванням.
8.42 Операції змішування прийнятні, зокрема, для:
– змішування невеликих серій для збільшення розміру серії;
– змішування залишків (тобто відносно невеликих кількостей виділеного матеріалу) серій однієї і тієї ж проміжної продукції або одного й того ж АФІ для отримання єдиної серії.
8.43 Процеси змішування слід належним чином контролювати та документувати. Отриману внаслідок змішування серію за необхідності слід випробовувати на відповідність встановленим специфікаціям.
8.44 Необхідно, щоб протокол серії, отриманої в результаті процесу змішування, забезпечував можливість зворотної простежуваності окремих серій, із яких зроблена суміш.
8.45 У тих випадках, коли фізичні характеристики АФІ є критичними (наприклад, АФІ призначено для отримання твердих лікарських форм або суспензій для орального застосування), слід проводити валідацію операцій змішування, щоб продемонструвати однорідність об'єднаної серії. Валідація має включати випробування критичних характеристик (наприклад, розподілу часток за розмірами, насипної густини та густини після усадки), на які може вплинути процес змішування.
8.46 Якщо змішування може негативно вплинути на стабільність, слід провести випробування стабільності остаточних серій, отриманих внаслідок змішування.
8.47 Дату закінчення терміну придатності або дату проведення повторних випробувань серії, отриманої внаслідок змішування, слід визначати на підставі дати виробництва «найстаріших» залишків або «найстарішої» серії в суміші.

0

Первый случай часто практикуется в качестве "наихудшего случая" при валидации процесса

Поделиться: